reede, 1. august 2008

Kihiline mannapuder




1 l piima (teen alati piima-veeseguga 0,5 l + 0,5 l)

1,5 dl mannat

0,5 dl suhkrut


Poolele pudrule lisada:


1 spl kakaod

1 spl suhkrut




Piima-veesegu panna keema, kui keema hakkab sõristada (valada peene joana) sisse manna, samal ajal hoogsalt potis segades, et tükke ei tekiks, lisada suhkur. Segamist ei tohi lõpetada enne kui manna on paisunud, puder juba peaaegu paks. Nii kui piimasse on manna pandud ja uuesti keema hakkab, keerata kuumus madalaks.


Kui puder on paks, tõsta pliidilt ja jagada pool pudrukogusest magustoidu kaussidesse. Ülejäänud pudrule lisada suhkruga segatud kakao ja kuumutada veelkord pliidil läbi. Pruun puder jaotada magustoidukaussidesse valge mannapudru peale.


Seistes muutub veel paksemaks ja kõvemaks. Serveerida kisselliga.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails