Väga hea kook, lihtne teha ja maitseb hästi! Lihtsate õunakookide edetabelis oleks ta minu poolt kindlasti valitud esimese kolme sekka. Kuigi välimuse järgi võiks arvata, et see on tihe kaerahelbekook, on see tegelikult väga pehme kook.
4 muna
4 spl suhkrut
3 spl jahu
2 spl tärklist
400 g puhastatud õunatükikesi (kasutasin magusaid õunu)
Munakollased vahustada suhkruga heledaks vahuks, munavalged vahustada kõvaks vahuks. Munakollasevahule lisada omavahel segatud jahu ja tärklis (siis ei jää tärklise tükikesi küpsetisse) ning väga peeneks hakitud või köögikombainis purustatud õunatükikesed ja munavalgevaht. Segada ettevaatlikult.
Taigen valada küpsetuspaberiga kaetud koogivormi, küpsetada eelkuumutatud 200-kraadise ahju keskmises vahes 25 minutit. Allavajumise vältimiseks oleks soovitatav lasta umbes 10 minutit koogil jahtuda paokil uksega ahjus enne ahjust välja võtmist.
Väga pehme, mahlane, mõnus!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar