Retsept on Salme Masso "Õunaraamatust".
Tainas:
4 dl jahu
100 g võid
100 g hapukoort
1 muna
1 spl suhkrut
soola
Või vahustada suhkruga, lisada muna, vahustada läbi, siis lisada hapukoor, sool, jahu. Taigen panna vähamalt tunniks ajaks külmkappi (minul oli olude sunnil mitu tundi).Peale külmas seismist rullida taigen jahusel laual laiali kandiliseks tükiks (Väga hästi rullitav taigen!). Taigen lõigata ruudukujulisteks tükkideks. Igale tükile panna lusikaga purustatud, suhkruga segatud õunatükke. Taigen panna kokku ümbriku kujuliseks, vajutada korralikult kinni.
Küpsetada 200 kraadises eelkuumutatud ahjus keskmises vahes kuni on helepruunid (kellaaega unustasin vaadata, aga ma arvan, et umbes 20-25 minutit)
Täidis:
400 g puhastatud õunatükke2 spl suhkrut
või 1,5 kl paksu õunamoosi
Puhastatud õunatükikesed purustasin köögikombainis, segasin suhkruga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar