esmaspäev, 18. august 2008

Õunataskud


Retsept on Salme Masso "Õunaraamatust".


Tainas:


4 dl jahu

100 g võid

100 g hapukoort

1 muna

1 spl suhkrut

soola

Või vahustada suhkruga, lisada muna, vahustada läbi, siis lisada hapukoor, sool, jahu. Taigen panna vähamalt tunniks ajaks külmkappi (minul oli olude sunnil mitu tundi).

Peale külmas seismist rullida taigen jahusel laual laiali kandiliseks tükiks (Väga hästi rullitav taigen!). Taigen lõigata ruudukujulisteks tükkideks. Igale tükile panna lusikaga purustatud, suhkruga segatud õunatükke. Taigen panna kokku ümbriku kujuliseks, vajutada korralikult kinni.
Küpsetada 200 kraadises eelkuumutatud ahjus keskmises vahes kuni on helepruunid (kellaaega unustasin vaadata, aga ma arvan, et umbes 20-25 minutit)





Täidis:

400 g puhastatud õunatükke

2 spl suhkrut

või 1,5 kl paksu õunamoosi

Puhastatud õunatükikesed purustasin köögikombainis, segasin suhkruga.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails