Tegin sama retsepti järgi nagu kabatshokke taignas: http://toidupildid.blogspot.com/2008/08/kabatshok-taignas.html , kuid soola asemel panin suhkrut.
2 dl jahu
3 muna
1 dl piima
Tainas:
2 dl jahu
3 muna
1 dl piima
6 spl suhkrut
Selle taigna koguse kohta võtta 10 väiksemat õuna (kuldrenett) või suuremaid õunu selle võrra vähem.
Mina tegin prooviks pool kogust (tegin terve koguse maitsestamata tainast ja poolele lisasin soola, millega praadisin kabatshokke, teise poole tegin magusaks õunte jaoks)
Valida ilma ussiaukudeta õunad. Õuntel eemaldada südamik, koorida ja lõigata mitte väga õhukesteks viiludeks. Tekkinud õunarõngad panna keema 1 spl suhkruga maitsestatud vette ja keeta umbes 5 minutit, kuni ei ole enam toores. Keedetud õunarõngad panna sõelale nõrguma.
Rõngad tõsta kahvli abil taignasse, katta ka pealt taignaga ja praadida õlisel pannil mõlemalt poolt pruuniks. Kuna tainas on nii paks ja kohev, siis rõnga kuju ei jää näha, tainas jääb ka augu kohale.
Hea amps, kus sees on hapukamat maitset ja ümber magusam taigen.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar