Põhi:
125 g kaeraküpsiseid (0,5 pk)
3 spl vett
Küpsised purustada köögikombainis peeneks, lisada vesi, segada ühtlaseks ja laotada küpsetuspaberiga kaetud ümmargusse koogivormi.
Kate:
6 dl ise tehtud toorjuustu, vt. http://toidupildid.blogspot.com/2007/04/isetehtud-toorjuust.html
4 muna
1,75 dl suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
2 spl jahu
o,5 tl piparkoogimaitseainet
2 dl külmutatud pohli
Toorjuust, suhkur, piparkoogimaitseaine ja vaniljesuhkur segada mikseriga, lisada ühekaupa munad, st kui üks muna on pandud, vahustada korralikult läbi, alles seejärel lisada järgmine. Peale seda lisada jahu ja kõige lõpuks külmutatud pohlad.
Kate valada põhjale. Kate on vedel nagu piim, sellest ei tasu ära ehmatada, küpsedes muutub kook tahkeks!
Küpsetada 175 kraadise ahju keskmises osas 1 tund ja 20 minutit.
Jahtunult panna kook külmkappi vähemalt paariks tunniks.
Toorrjuustukoogid on maitsvad külmalt ja neid võib julgelt eelmisel päeval valmis teha!
Päris mõnus veidi kohupiimamaitseline kook, kus õrn piparkoogimaitse annab aimu jõuludest, pohlad lisavad erksust ja samas suhkur tasakaalustab pohlade intensiivsust.
3 kommentaari:
Pohlade asemel kasutasin jõhvikaid ja väga maitsev kook tuli.
Kas isetehtud toorjuustu asemel võib kasutada ka poest ostetud toorjuustu?
Ikka võib.
Postita kommentaar