teisipäev, 13. november 2007

Halvaa-kirsikook


Retsepti algne versioon on "Kodukirja" tortide raamatust


Põhi:
2 dl jahu
0,5 dl suhkrut
50 g võid
Sega taigen purutaoliseks massiks ja laota küpsetuspaberiga kaetud ümmargusse koogivormi ning küpseta 10 minutit eelkuumutatud 200 kraadises ahjus. Jahuta, ära vormi lahti tee.
Kate:
200 g halvaad
400 g kohupiimapastat
2 dl vahukoort
4 spl suhkrut
3 tl zelatiini + 2 spl vett
Pudista halvaa kinnises pakis, pakile millegagi peale koputades kuni paki sisu on täiesti pehme. Vala pudistatud halvaa kohupiimapasta hulka, lisa suhkruga vahustatud koor, sega ja lõpuks lisa mikserdades paisutatud ja sulatatud zelatiin (kõige lihtsam on sulatada mikrolaineahjus tavalisel soojendamise reziimil 20 sekundit soojendades). Vala kohupiima-halvaamass jahtunud põhjale ja lase tarduda.
Tarretiseks:
1 suur purk kirsikompotti
0,5 l kompotivedeliku-vee segu
2 spl zelatiini
Tardunud kattele laota nõrutatud kompotikirsid. Zelatiini paisutamiseks võta veidi alla 1 dl kompotivedelikku. Lisa kompotivedeliku-vee segule sulatatud zelatiin. Lase tarretisevedelikul külmkapis pakseneda peaaegu tardumiseni ja vala siis koogile kirsside peale. Võta koogivormilt küljed alles siis ära, kui tarretis on täielikult tardunud.
See kook on sobilik halvaa-sõpradele. Kirsitarretis on hea värskendus selle koogi peal!
Päris huvitav kook!

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails