Retsept on võetud "Pere ja Kodu" retseptilisast. Selle koogi pilt on mulle väga palju kordi Perekööke lehitsedes silma jäänud ja nüüd lõpuks tegin selle ära.
Suure ahjupanniga koogi küpsetamiseks teha topeltkogus.
Põhi:
75 g võid
150 g jahu
1 muna
1/4 kl hapukoort
noaotsaga soola
1/4 tl soodat
1 spl suhkrut
Või vahustada köögikombainis suhkruga, lisada muna, sool, hapukoor ja soodaga segatud jahu. Taigen laotada küpsetuspaberiga kaetud ümmargusse koogivormi.
Kate:
2 dl suhkrut
5 muna
3 spl tärklist
1 tl vaniljesuhkrut
600 g hapukoort
Munakollased vahustada suhkruga heledaks vahuks, lisada tärklis ja hapukoor ning lõpuks ettevaatlikult kõvaks vahuks vahustatud munavalged. Kate valada põhja peale.
Küpsetada eelkuumutatud ahjus keskmises vahes 20 minutit 200 kraadi juures ja 10 minutit 180 kraadi juures. Puutikuga kontrollida koogi valmidust - kui tikk jääb puhtaks, on kook valmis.
Soojalt oli väga hea, aga külmalt veelgi parem!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar