Küpsetasin isetehtud piparkoogitaignast pähkliküpsetuspanniga pähkleid.
Piparkoogitaigna retsepti ja tegemisõpetuse leiab siit: http://toidupildid.blogspot.com/2007/11/piparkoogi-taigen.html
Panin õliga määritud panni süvenditesse umbes poole pähkliaugu suuruse tüki piparkoogitainast. Pähklite vormist välja võtmisel on nad pehmed, kuid jahtudes muutuvad kõvaks.
Proovisin eelmisel aastal erinevaid täidiseid: ühe koore sees tarretis + teises vahukoor, lihtsalt vahukoor mõlemas ja mõlemas kompotikirss ja vahukoor. Viimane variant oli kõige parem.
Väga meeldiv ja huvitav maiustus!
Pähkliküpsetajat näeb siit: http://toidupildid.blogspot.com/2007/03/phklid-phklikpsetajaga-tehtud-kpsised.html
Proovisin ka pähkli-kujuliste üksikute vormidega ahjus küpsetada, kuid kerkisid täis, kuigi muretaignaga küpsetades eelmisel lingil oleva retsepti järgi jäid kenad õhukesed pähklikoored.
3 kommentaari:
tõesti väga lahe idee! meil vedeleb see pähkliküpsetaja kusagil ka...
Kust praegusel ajal sellist pähkliküpsetajat saada?
Sellist http://toidupildid.blogspot.com/2007/03/phklid-phklikpsetajaga-tehtud-kpsised.html võib vast ainult hea õnne korral Uuskasutuskeskusest leida.
Panen siia ühe delfi kööginurga kirja, kus ma samale küsimusele vastasin:http://woman.delfi.ee/foorum/read.php?f=11&i=118688&t=118688
Postita kommentaar