Kakaobiskviitpõhi:
8 muna
150 g suhkrut
4 tl kakaopulbrit
4 spl jahu
4 spl tärklist
Munakollased vahustada kakaoga segatud suhkruga vahuks. Munavalged vahustada kõvaks vahuks. Munakollasevahule lisada vaheldumisi jahu ja tärklis ning ettevaatlikult munavalgevaht.
Taigen valada küpsetuspaberiga kaetud koogivormi ja küpsetada eelkuumutatud 200 kraadises ahjus umbes 30 minutit. Valmidust kontrollida puutikuga - kui tikk jääb puhtaks, on tordipõhi valmis.
Taigen valada küpsetuspaberiga kaetud koogivormi ja küpsetada eelkuumutatud 200 kraadises ahjus umbes 30 minutit. Valmidust kontrollida puutikuga - kui tikk jääb puhtaks, on tordipõhi valmis.
Kui tordipõhi on valmis, keerata ahi kinni ja lasta avatud uksega ahjus jahtuda, siis ei vaju tordipõhi alla.
Tordipõhi lõigata kolmeks kihiks.
Esimene kiht immutada lahjendatud kirsikompotivedelikuga (lusikaga tõsta järjest vedelikku tordipõhjale, nii et pealt oleks märg) ja katta vahukoore ja ilma kivideta kompotikirssidega, teine kiht asetada sinna peale, immutada ja katta samuti vahukoore ja kirssidega. Kolmas kiht immutada ja katta vahukoorega, samuti katta tordi küljed vahukoorega. Pealmisele kihile riivida hulgaliselt shokolaadi või mina lõikasin kartlikoorimisnoaga "Kalevi" rohelise paberiga pralineekommidest viilusid, jäi ka üsna omapärane välimus. Küljed katta tordipõhja pudiga, mis tekib tordipõhja kihtideks lõikamisel.
1 kommentaar:
Tere!
Mis läbimõõduga koogivormi jaoks antud kogus sobib?
Postita kommentaar