Tartaletivormid on ostetud Novaluxist.
Katsin vormide põhja ja küljed õhukese piparkoogitaigna kihiga, vormi eelnevalt ei määrinud.
Piparkoogitaigna retsepti näeb siit: http://toidupildid.blogspot.com/2007/11/piparkoogi-taigen.html.
Täidis:
4 dl isetehtud toorjuustu vt. http://toidupildid.blogspot.com/2007/04/isetehtud-toorjuust.html
3 muna
1,25 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
jõhvikad
Toorjuust vahustada suhkruga, lisada ühekaupa munad ja vahustada peale igat muna ühtlaseks.
Vedel täidis tõsta piparkoogitaignaga kaetud vormidesse. Täidise sisse panna jõhvikad.
Küpsetada 175 kraadise ahju keskmises vahes 50 minutit.
Vormist oli neid päris kerge välja saada (võtsin kuumalt). Tartaletid tulid head ja nägid armsad välja! Piparkoogitaignast põhjale tuleb pikemal küpetamisel juurde veidi mõnusat karamellimaitset.
Kuna täidist jäi üle, proovisin sama ka korvikese vormides, ainult marjadeks panin jõhvikate asemel pohli.
Korvikese vormidest oli küpsetist raskem kätte saada kui tartaletivormidest. Siiski õnnestus see üsna hästi kui kokteiltikuga kõik korvikese ääred lahti lükata ja siis vorm teistpidi keerata ja raputada.
Korvikese vormidest oli küpsetist raskem kätte saada kui tartaletivormidest. Siiski õnnestus see üsna hästi kui kokteiltikuga kõik korvikese ääred lahti lükata ja siis vorm teistpidi keerata ja raputada.
2 kommentaari:
Väga maitsvad aga mul ei tulnud nii ilusad nagu sul, sest vormidest välja võttes läksid natuke katki.
Väga väga maitsvad! Ja tulid ilusad ka välja :)
Postita kommentaar