neljapäev, 15. november 2007

Apelsini-rosina-porgandikook

Ilma rasvaineta maitsev apelsinimaitseline kook, mis sündis katsetamise tulemusena! Nii kui valmis sai, sai üsna pea ka otsa.

Koostis:
1,25 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 dl suhkrut
5 muna
4 dl hästi peeneks riivitud porgandeid
1 dl rosinaid
0,5 dl apelsini mahla (1 apelsinist)
1 apelsini riivitud koor
Munakollased vahusatda suhkruga heledaks vahuks, lisada apelsinimahl, porgandid, riivitud apelsinikoor, küpsetuspulbriga segatud jahu ja lõpuks kõvaks vahuks vahustatud munavalged.
Taigen valada küpsetuspaberiga kaetud ümmargusse vormi ja küpsetada 175 kraadises eelkuumutatud ahjus keskmises vahes 45 minutit.
Väga hea apelsinimaitseline kook nii soojalt kui ka jahtunult!

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails