pühapäev, 25. november 2007

Pohla-kohupiima-vahukooretort


Retsept on "Eesti Naise" Sõbranna kokaraamatust, muutsin retsepti.

Põhi:

125 g kaeraküpsiseid (pool pakki "Väike Väänik")
3 spl vett
Küpsised purustada köögikombainis, lisada vesi, segada läbi ja valada küpsetuspaberiga kaetud ümmargusse koogivormi. Tõsta täidise valmistamise ajaks külmkappi.

Täidis:

400 g kohupiimapastat
4 dl vahukoort vahustatult 2 spl suhkruga
3 dl toorjuustu (võib soovi korral ära jätta), tegin ise, vt. http://toidupildid.blogspot.com/2007/04/isetehtud-toorjuust.html
suhkrut nii palju, et hea maitsega oleks
2 tl vaniljesuhkrut
3 spl zelatiini
1 dl piima

Zelatiin panna piimasse paisuma.
Vahukoor vahustada. Toorjuust ja kohupiimapasta segada, maitsestada suhkruga, seejärel lisada neile vahukoor ja samal ajal mikserdades sulatatud paisutatud zelatiin. Valada koogipõhjale ja lasta külmkapis täielikult tarduda.
Kate:
pohlad
o,5 dl vett
1 dl tuhksuhkrut
0,5 dl vett
2 tl zelatiini
Tardunud kohupiima-vahukooretarretis katta tihedalt külmutatud pohladega.
Tuhksuhkur lahustada 0,5 dl vees.
Zelatiin panna 0,5 dl veega paisuma ja seejärel sulatada 10-15 sekundit mikrolaineahjus soojendades või pliidil kuumaveekausis.
Sulatatud zelatiin segada suhkruveega ja panna külmkappi kuni hakkab õrnalt paksenema, siis valada koogil olevatele pohladele. Lasta tarduda.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails