neljapäev, 8. november 2007

Karamellimaitseline õunakook

Retsepti leidsin raamatust "Õunakoogid".

(Vajutage selle koogi pildi peale ja vaadake seda suurelt, siis on täpsemalt näha, milline see kook välja nägi)


Põhi:

1 pk "Juubeli" tordipulbrit
150 g võid

Põhja peale:

õunaviile
vaniljesuhkrut
Või sulatada ja valada tordipulbrile. Segades tekib sellest purutaoline taigen, mis suruda küpsetuspaberiga kaetud ümmargusse koogivormi, selle peale laotada 2 kihti õhukesteks viiludeks lõigatud õunu, mille peale raputada vaniljesuhkrut ja küpsetada 10 minutit 175 kraadises ahjus.

Kate:

5 muna
1 dl suhkrut
(2 spl jahu)

Munakollased vahustada suhkruga heledaks vahuks. Munavalged vahustada kõvaks vahuks ja segada ettevaatlikult munakollasevahu hulka. Retseptis oli ka 2 spl jahu, mille ma unustasin panna. Selle võrra tuli kate veidi vedelam, aga väga hõrk ja väga hea, nii et ma arvan, et see viga osutus hoopis plussiks. Kuid sellisel juhul on kook mõeldud lusika või kahvliga söömiseks.
Kate valada eelküpsetatud põhjale, tasandada pealt ja lasta küpseda veel 40 minutit. Retseptis oli öeldud, et kui läheb pealt pruuniks, katta fooliumiga. Minul oli 10 minuti pärast kook pealt pruun, katsin vormi fooliumiga ja küpsetasin nii veel 30 minutit, kuid kuna kook kerkis kõrgemaks, jäi pealmine munavahu kiht mõnest kohast fooliumi külge kinni ja seetõttu kannatas koogi välimus. Ei tea, kas aitaks see, kui foolium määrida eelnevalt õliga, või hakkab siis õli kärssama?
Igal juhul kook oli väga hea! Karamellimaitseline krõmpsuvalt krõbisev põhi (ei oska seda teisiti kirjeldada), pehme ja võrratu, väga hõrk õunte ja katte maitseühend! Külmalt parem kui soojalt.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails