reede, 21. november 2008

Sotšnikud


Retsepti sain Nami-Namist http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=2662 .
Väga head sotšnikud tulevad selle retsepti järgi tehes, pealt jääb mõnusalt pehme, mitte paks ja kõva, nagu mõned poe omad. Tulevad sellised nagu ma aastate tagusest ajast mäletan kui neid poest ostsin, ühel firmal olid sellised head.
Tainas:
50 g võid
3 dl jahu + 2 suure kuhjaga jahu (lisasin supilusikatega juurde, kuna taians jäi liiga vedel)
0,25 tl soodat
0,75 dl suhkurt
1 muna
3 spl hapukoort
terake soola
Sega muna suhkruga, lisa hapukoor, hakitud või, jahu, sool, sega kiirelt läbi ühtlaseks taignaks (tegin seda köögikombainis). Pane külmkappi seisma.
Täidis:
150 g kohupiim
2 spl suhkurt
1 spl jahu
1 spl hapukoort
1 munavalge
Sega täidisained omavahel.
Rulli tainas laiali, lõika suure klaasi või pirukalõikajaga kettad. Aseta ketta 1 poolele teelusikatäis täidist, murra teine tainapool peale.
Suru tekkinud piruka servad väikse kahvli abil kinni, nagu näha alloleval pildil.Määri munakollasega.
Retseptis oli öeldud, et küpseta 220-230 kraadises ahjus 15 minutit.
Küpsetasin 225 kraadises ahjus keskmises vahes 9 minutit kui oli juba pruunikas ja pooled sotšnikud läksid millegi pärast selleks ajaks pealt keskelt katki, nägid välja, nagu oleks vulkaan sealt seest välja pursanud, jahtunult tõmbas välimus tagasi normaalsemaks.
Ehk oli kuumus liiga suur, arvan, et võiks proovida hoopis 200 kraadises ahjus küpsetada.

2 kommentaari:

Pille ütles ...

Rõõm kuulda, et maitsesid! Sain retsepti ühe oma Edinburghi sõbranna Galina käest, nii et "ajalooga" retsept ka :)

qsti ütles ...

Tõesti ahvatlevad!

Related Posts with Thumbnails