neljapäev, 23. oktoober 2008

Shokolaadi-porgandikook

Retsept raamatust "Koogid. 1001 klassikalist retsepti kogu maailmast."



Väga hea kook! Sisaldab palju porgandit, aga tänu shokolaadile pole seda eriti tundagi, nagu oleks lihtsalt väga hea shokolaadikook, kuid samas rohke tervisliku lisandiga. On soojalt hea, aga külmkapikülmalt veelgi parem. Kuiva ja krobelise pelispinna all on tegelikult väga maitsev mahlane shokolaadine kook!



4 dl jahu
1 dl rosinaid
1 dl kookoshelbeid
1 dl suhkruta kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
noaotsaga soola
150 g ehk 2 dl piimashokolaadi tükikesi - kasutasin magusaid shokolaadinööpe, mida Viljandis olen näinud vaid ühes poes 500 g pakis, maksab 26 kr ja kannab nime Shokolaadiglasuur "AVK", Ukraina toode. Maaletooja lehelt leidsin ka pildi: http://www.kommipomm.ee/index.php?leht=31

3 muna
1 dl suhkrut
1 dl õli
7,5 dl peenelt riivitud porgandeid


Sega jahu, küpsetuspulber, sooda, sool, kookoshelbed, kakaopulber.
Riivi porgandid väga peene riiviga. Mina kasutan sellist köögikombaini riivi, sellega tulevad ka toorsalatina kasutamiseks kõige mahlasemad riivitud porgandid.
Riivitud porganditele lisada pestud rosinad, eelnevalt kokku segatud kuivained.
Vahusta munad suhkruga keskmiseks vahuks, lisa sulatatud shokolaad ja õli, vahusta koos läbi. Vala shokolaadi-munavaht kaussi teiste komponentide juurde, sega läbi, tõsta küpsetuspaberiga kaetud vormi. Kasutasin ristküliku kujulist vormi põhja alt mõõtudega 30 * 22 cm.
Küpsetada 175 kraadise eelkuumutatud ahju keskmises vahes 1 tund.
Soovitan!

2 kommentaari:

Elina ütles ...

see saab olema minu järgmiseks koogiks!

Anonüümne ütles ...

Tänan retsepti eest! Tõesti väga maitsev tuli ja kadus ka laualt hetkega.
Silvi ja mehed

Related Posts with Thumbnails