Põhi:
2 dl suhkrut
5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
200 g võid
1 muna
Sega suhkur, jahu, küpsetuspulber, lisa toasoe või, näpi puruseks, siis lisa muna ja sega kiiresti ühtlaseks.
Rulli taigen küpsetuspaberil panni suuruseks ja küpseta 175- kraadises ahjus keskmises vahes 15 minutit.
Lõika soe põhi kaheks osaks, määri üks pool moosiga, tõsta teine tükk peale ja lõika kohe ruutudeks, jahtunult on seda raskem teha, kuna siis muutub põhi kõvemaks. Väikse pragunemise katab glasuur ära.
Põhja oli üsna raske panni pealt lauale lohistada, ilma et veidi praguneks, aga kui oleks kauem küpsetanud, oleks põhi liiga kõvaks läinud.
Täidis:
3 dl moosi (panin ploomimoosi, retseptis oli vaarikamoos)
Glasuur:
4 dl tuhksuhkrut
3 spl vett
0,5 -1 tl tumedat mahla
Sega tuhksuhkur veega, lisa mahl, sega ühtlaseks. Määri igale koogitükile eraldi glasuuri, tee seda vette kastetud noa abil, siis läheb ühtlaselt laiali.
10 kommentaari:
kuidas maitses,kas umbes nagus poe omagi või veel paremini? mul ka juba pikemat aega tahtmine aleksandrikooki teha aga pole veel siiamaani jõudnud
Mina olen korduvalt seda kooki juba teinud ja maitseb suurepäraselt. Teen ka sama retsepti järgi. Aga mina olen alati kasutanud vaarikamoosi. Kujutan ette, et ploomimoosiga maitseb ka... Ja seda kooki on nii lihnte teha ja valmib ka kiiresti. Sinu koogid näevad ka nii isuäratavad välja.
Natuke pehmem tuli kui poe oma, aga maitselt oli küll hea.
Nagu ma näen, siis klappis arhiivistamisega!
Mina olen samuti seda kooki teinud ja niiiiiii palju kordi.
Mina ainult rullin kohe kaks vastava suurusega põhja valmis ja küpsetan eraldi.
Samuti panen mina glasuuri kohe peale ja hiljem kui on tardunud, siis lõikan väikesed ampsusuurused koogikesed.
Ma panen alati ka suhkrut palju-palju vähem. Ja vaarikamoos on nii hää! Ploomimoosiga ei ole proovinud.
Mardikale - see oli tõesti uskumatult lihtne, aitäh sulle veelkord!
mitu tükki koogikest sa said ja kui suurt ahjuplaati sa kasutasid küpsetamisel, hirmus tahtmine ise ka neid järele proovida
Ahjuplaat oli 33 * 35 cm, koogitükke tuli vast 20.
tänud, proovin ära teha, kuid kas pärast tuhksukru glasuuri panemist on ka võimalik kooke lahti lõigata või ikka tasuks kohe peale moosi vahelepanemist koogid tükkideks lõigata?
Ma arvan, et ilusam jääb kui väikestele tükkidele panna glasuuri, igal juhul selles retseptis, mille järgi tegin, oli nii soovitatud.
Postita kommentaar