2,5 l ebaküdooniaviile
Pestud ebaküdooniad lõigata pooleks, eemaldada seemned. Seemnete eemaldamiseks võib poolikut ebaküdooniat koputada vastu lõikelauda nii, et seemned välja kukuksid ja ülejäänud aidata noa abil välja. Seemnekambreid pole vaja eraldada, aga muidugi võib.
0,5 kg suhkrut
Pestud ebaküdooniad lõigata pooleks, eemaldada seemned. Seemnete eemaldamiseks võib poolikut ebaküdooniat koputada vastu lõikelauda nii, et seemned välja kukuksid ja ülejäänud aidata noa abil välja. Seemnekambreid pole vaja eraldada, aga muidugi võib.
Seemnetest puhastatud viljad lõigata õhukesteks viiludeks, seda on kõige mugavam teha köögikombaini viilutajaga.
Viilutatud ebaküdooniad panna kaussi, lisada suhkur ja segada korralikult läbi. Jätta lauale seisma aeg-ajalt käies segamas kuni kaussi on tekkinud suhkru asemel palju vedelikku nii, et ebaküdooniad on suhkrusiirupi sees.
Siis panna väikestesse purkidesse koos tekkinud siirupiga nii et vedelik kataks neid. Sulgeda õhukindlalt ja säilitada külmkapis.
Väga maitsev lisand teele, lisada nii viilusid kui siirupit!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar