pühapäev, 20. aprill 2008

Kohupiima-kakaomuffinid

3 muna
1 dl suhkrut
1 spl kakaod
2 spl kuuma vett kakao lahustamiseks
2,25 dl jahu
0,75 tl küpsetuspulbrit
100 g võid
200 g kohupiima
vaniljesuhkrut

Munavalged vahustada kõvaks vahuks. Munakollased vahustada suhkruga heledaks vahuks. Munakollasevahule lisada kohupiim, küpsetuspulbriga segatud jahu, sulatatud või ja kuuma veega lahustatud kakaopulber. Segada, mida vähem, seda parem, viimasena segada hulka munavalgevaht. Jagada õliga määritud muffinipanni süvenditesse ja küpsetada 200 kraadises ahjus 30 minutit. Enne ahju panekut torkasin biskviitküpsised kõrvadeks ja ümmarguse väiksema küpsise ninaks ning rosinad silmadeks.

Küpsiste retsepti ja tegemist näeb siit: http://toidupildid.blogspot.com/2007/05/biskviitkpsised.html.

Kuna ahjus kerkides hakkab silmade ja nina asukoht veidi muutuma, sest muffin kerkib keskelt, tasuks kohe panna silmad võimalikult keskele üksteise kõrvale ja nina ka võimalikult üles (kõrgemale kui alloleval pildil), kuna vajub alla. Mina seda ei teinud, aga kui natuke aega olid ahjus olnud ja seda märkasin, hakkasin noaga neid tagasi õigesse kohta lükkama.
Muffinid tulid väga hästi vormist välja, küpsetusvorme ei tasuks üldse muffinipannis küpsetades panna. Kunagi tegin peaaegu sama retsepti järgi muffineid, mis ei tulnud paberi küljest kuidagi lahti, vt. http://toidupildid.blogspot.com/2008/01/kohupiima-rosina-muffinid.html, neid väikseid muffineid tehes aga nägin, et õliga määritud vormi muffin kinni ei jää.

Jahtunud muffinitele joonistasin sulatatud shokolaadiga nina ja katsin kõrvad.

1 kommentaar:

Hilary ütles ...

Tere,

Väga lahe, et keegi tõesti viitsib pidada blogi ja kirjutada selliseid asju üles üldse. Mul ontäna sõbrannal sünnipäev ja loodan talle jsut neid samu muffineid teha:):P

Related Posts with Thumbnails