Põhi:
100 g võid
2 dl suhkrut
1 muna
2 spl hapukoort
1,5 dl kookoshelbeid
1 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
Või ja suhkur vahustada köögikombainis, lisada muna, vahustada läbi, seejärel lisada hapukoor ja omavahel segatud kuivained, segada läbi ja määrida küpsetuspaberiga kaetud ümmargusse koogivormi. Küpsetada eelkuumutatud 200 kraadises ahjus 10 minutit.
Põhja peale:
2 dl punaseid sõstraid (originaalretseptis olid astelpaju marjad)
Eelküpsetatud põhi katta marjadega ja seejärel kattega.
Kate:
2 muna
1 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
450 g kohupiima (panin 200 g pakikohupiima ja 250 g ricottat)
1 dl kookoshelbeid
1,5 dl hapukoort
3 spl tärklist
Munad vahustada suhkru ja vaniljesuhkruga tihedaks vahuks, lisada hapukoor, kohupiim, kookoshelbed ja tärklis. Segada.
Kate valada marjadele ja küpsetada keskmises vahes 40 minutit. Lõpus panin 5 minutiks ülemisse vahesse, et peale värvust lisanduks, aga ega ei läinud pruuniks.
Hea kookosemaitseline kook!
3 kommentaari:
Kuis sul punase sostraid keset talve-kevadet on? Kas sostrad kulmutavad hasti? Nagn eelmine suvi muugiks - vaike vaike karp $5. Ouch...
Meil kasvavad omal punased- ja mustad sõstrad ning kirsid. Olen neid suvel/sügisel sügavkülma pannud ja siis teen aasta läbi mustasõstra jogurtit jm. Väga hästi säilivad.
Väga maitsev kook tundub olevat. Lähen proovin kohe järgi, hetkel kahjuks marju pole- katsetan mustsõstramoosiga.
Annan teada kuidas läks :) V6in pilti ka teha.
Sille- alustasin oma elu esimese koogi küpsetamist just Sinu retsepti järgi. Pole varem kommenteerinud aga olen väga pingsalt su tegemisi jälginud :)
Postita kommentaar