neljapäev, 24. aprill 2008

Spinati-hakkliharull

Leidsin sellise huvitava retsepti ajakirjast "Kööginurk", täidise tegin teistsuguse. See on veidi keerulisem söök, kuid oma maitsva tulemusega väärib kindlasti vaeva!
See oli mu esimene kokkupuude spinatiga. Minu arvates ei ole spinatil peaaegu üldse maitset, igal juhul mitte mingit segavat maitset, aga selle eest annab ta erksat värvi ja on väga kasulik, sisaldades palju kasulikke aineid.

Täidis:

300 g hakkliha
1 sibul
1 küüslauguküüs
1 noor suvikõrvits ( ~250 g)
50 g juustu
0,5 paprikat
musta peenpipart
1,25 tl soola


Hakkliha pruunistada, poole pealt lisada hakitud sibul, peeneks hakitud küüslauk. Kui hakkliha on pruunistunud, lisada väikesteks kuubikuteks lõigatud suvikõrvits, paprika, maitseained. Hautada pehmeks, lõpus lisada juust ja segada kuni juust on sulanud. Täidisel lasta maha jahtuda.


Tainas:


300 g jahu
200 g külmutatud spinatit
2 muna
1 spl võid
1 tl soola


Munad vahustada mikseriga kergelt vahuseks, lisada sulatatud spinat, jahu, sool, sulatatud või. Sõtkuda kokku tainas, teha palliks ja panna 1 tunniks külmkappi. Tainas jääb üsna käte külge kinni!


Peale tunni aja möödumist rullida tainas küpsetuspaberil ristküliku kujuliseks. Taignapall ja taignarull teha enne jahuseks. Kuna tainast oli küpsetuspaberi küljest üsna raske kätte saada, soovitaksin ka küpsetuspaberi enne jahuseks teha.

Ristküliku lõikasin pikkupidi kaheks osaks ja katsin täidisega. Seejärel noa ja küpsetuspaberi abil hakkasin seda tainast küpsetuspaberi küljest lahti lõikama ja täidise peale tõstma, et koodustada kokku rull. Rulliga on natuke mässamist, aga tulemus on seda minu arvates väärt.Rullist lõigata mõne sentimeetri pikkused jupid ja tõsta õliga määritud vormi või väiksemale ahjupannile. Igal jupil võib veel taigna korralikult kokku sättida.


Panna eelkuumutatud 180 kraadisese ahju keskmisesse vahesse ja küpsetada 30 minutit. Peale mõnda aega küpsemist olid rullid tugevad nii, et neil sai teise külje peale keerata, ilma et midagi oleks katki läinud.


Kuna retsepti järgi oleks rullid pidanud üle valama koore-juustukastmega, aga mina seda teha ei tahtnud seda enam, et retseptis oli trükiviga - koostisainetes oli kirjas rõõsk koor, tegemisõpetuses hapukoor, siis ma ei teadnud, milliseks see taigen küpsedes muutub ilma vedelikuta, äkki kuivab kõvaks, seetõttu 20 esimest minutit küpsetasin fooliumiga kaetult ja siis veel 10 minutit ilma. Aga tainas ei muutunud kõvaks, oli täiesti sobiv ja samas ikkagi tugev ümbris täidisele.


Värvi poolest oleks siia paremini sobinud karririis. Riisile kastmeks panin rohelise sibula-hapukoore segu.


Ka külmana oli rull väga hea. Sellest tekkis mõte, et seda võiks külmalt ka suupistena pakkuda viiludeks lõigatult.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails