300 g kodujuustu
1 dl suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
250 g maitsestamata jogurtit või hapukoort (tegin jogurtiga)
3 dl kivideta kompotikirsse
7 tl zelatiini
1,5 dl vett zelatiini paisutamiseks
Vahukoor vahustada. Kodujuustule lisada suhkur, vaniljesuhkur, maitsestamata jogurt või hapukoor, nõrutatud kompotikirsid ja lõpuks paisutatud ja sejärel sulatatud zelatiin. Saadud segu valada küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse koogivormi ja panna külma tarduma. Nüüd teha valmis kirsitarretis.
Kirsitarretis:
kirsikompotivedeliku-vee-suhkru segu 3/4 purki + ülejäänud kirsid (purgi mõõt 0,7 l)
4 tl zelatiini
Täpsustuseks ütlen, et võtsin ühe purgi kirsikompotti, sellest 3 dl kirsse nõrutasin ära ja panin kodujuustu-vahukooretarretisse. Kompotivedelikule lisasin veidi vett ja suhkurt nii, et oleks hea maitsega tarretisevedelik. Kompotivedeliku-veesegu tuli kokku 3/4 purki, sinna segasin sisse kirsid ja eelnevalt paisutatud ja siis sulatatud zelatiini. Kirsitarretise vedeliku panin kümkappi tarduma. Kui vedelik hakkas juba õrnalt tarduma, aga oli siiski alles vedel, valasin selle tardunud kodujuustu-vahukooretarretisele.
Zelatiini paisutamise ja sulatamise kohta saab vajadusel rohkem infot siit: http://toidupildid.blogspot.com/2008/03/maisihelbe-kohupiimalilled.html
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar