pühapäev, 6. aprill 2008

Mustasõstra-saiakook


Retsept on "Pere ja Kodu" retseptilisast.


Kuna sai oli seisma jäänud ja soovisin midagi uut proovida, oli selle retsepti leidmine päris hea avastus. Kook tuli täiesti koogi moodi, aga soovitaks võimalikult kiiresti ära süüa, kuna seistes muutub saiapõhi mustsõstrade tõttu inetuks.

8 saiaviilu
1,5 dl piima
3 munakollast
2 tl suhkrut
0,5 l musti sõstraid


Munakollased, suhkur ja piim segada. Kasta saiaviilud munapiimaseguse ja lao tihedalt küpsetuspaberiga kaetud ümmarguse koogivormi põhja. Küpsetada umbes 15 minutit 200 kraadise ahju keskmises vahes kuni sai on pealt krõbe.


Kate:

3 munavalget
100 g suhkrut

Munavalged vahustada kõvaks vahuks, lõpus lisada suhkur ja vahustada koos läbi.


Eelküpsetatud põhja peale laota külmutatud marjad (raputasin vist marjade peale ka natuke suhkurt)ning katta need tugeva munavalgevahuga. Küpsetada veel kõike koos 10 minutit.


Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails