kolmapäev, 24. september 2008

Valge shokolaadi-toorjuustu tort kookosega


Retsept raamatust "Tarretatud piduroad", veidi muudetud.
Põhjaks tegin kakaobiskviidi:
3 muna
1,5 spl jahu
1,5 spl tärklist
1,5 tl kakaod
50 g suhkrut
Kuna mul ei olnud vaja, et põhi kohev oleks, vahustasin munakollased ja -valged koos, lisades sinna ka kakaoga segatud suhkru. Munavahule liasin jahu-tärklisesegu, segasin ühtlaseks ja valasin küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse koogivormi. Küpsetasin 200-kraadise ahju keskmises vahes.
Küpsemisaega unustasin vaadata, aga umbes 10-15 minutit. Koogipõhja valmivust saab katsetada puutikuga, kui koogi sisse torgatud puutikk jääb puhtaks, on taigen küps.
Küpsenud tordipõhi jätta vormi, lasta jahtuda.
Kate:
400 g toorjuustu (panin enda tehtud toorjuustu: http://toidupildid.blogspot.com/2007/04/isetehtud-toorjuust.html
2,5 dl vahukoort
200 g valget shokolaadi
7 tl zelatiini
1 dl vett

Vahukoor vahustada, lisada toorjuust ja sinna hulka kuumaveevannis sulatatud shokolaad, millel on lastud paar minutit jahtuda ja kõige lõpuks veega paisutatud ja seejärel sulatatud zelatiin. Zelatiini lisamise ajal mikserdada segu, et ei tekiks zelatiinitükke.
Saadud segu valada koogivormi jahtunud põhjale ja panna külmkappi tarduma.

Glasuur:
1 dl 35% rõõska koort
1 dl suhkrut
1 dl kookoshelbeid
Valmis glasuuriga katta tardunud tort.
Suhkrut ja koort keeta pidevalt segades 5-7 minutit. Ma ilmselt unustasin ära, et raamatus oli öeldud 5-7 min, vaatasin seitset minutit ja just siis kui seitse minutit oli käes, hakkas äkki glasuur pruunistuma ja paksenema, muutus iiriskommiks. Segasin sinna juurde kookoshelbed, aga normaalselt seda tordile laotada mul ei õnnestunud. Tundus, et glasuuri oleks pidanud olema tunduvalt rohkem.Raputasin veel kookoshelbeid peale, et peita neid inetuid tumedaid tükke, mis maitselt olid küll väga head, aga ega mul selle tordi välimust päästa ei õnnestund. Kuid vaatamata kõigele oli see maitselt väga hea kook!

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails