Retsept on võetud "100 rooga" sarja "Köögiviljaraamatust".
8 suurt kartulit
1 suur porgand
1 petersellijuur (retseptis juurseller)
1 hästi suur sibul
1 porru
2 küüslauguküünt
2 dl kohvikoort
1 dl piima
3 dl riivjuustu
1,5 tl soola
peenpipart
Koori ja riivi jämedalt kartulid ja porgand. Purusta petersellijuur ja küüslauguküüned, haki sibulad, lõika porru poolratasteks. Sega kõik köögiviljad piima ja koorega, lisa sool, pipar, hauta 5 minutit, sega pidevalt, et koor põhja ei kõrbeks. Tõsta pott tulelt ja sega hulka 2/3 riivjuustu kogusest.
Tõsta köögiviljasegu õliga määritud ahjuvormi. Küpseta eelkuumutatud 200 kraadise ahju keskmises vahes kaanega kaetult 45 minutit. 15 minutit enne lõppu raputada peale ülejäänud riivjuust. Lõpus 5 min küpsetasin ilma kaaneta.
Tõsta köögiviljasegu õliga määritud ahjuvormi. Küpseta eelkuumutatud 200 kraadise ahju keskmises vahes kaanega kaetult 45 minutit. 15 minutit enne lõppu raputada peale ülejäänud riivjuust. Lõpus 5 min küpsetasin ilma kaaneta.
Päris hea maitsekas ja tervislik lisand liha- või kalatoidule!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar