Kuna kasutasin tumedaid hapumat sorti ploome, siis panin siirupisse 500 g suhkrut 1 l vee kohta. Puhastesse purkidesse ladusin pestud ploome ja pirnitükke, valasin üle siirupiga ja kuumutasin pehmeks.
Täpsema kompoti tegemise õpetuse saab siit:
http://toidupildid.blogspot.com/2007/06/kirsikompott.html
Kana-köögiviljawok punaste läätsedega.
15 aastat tagasi
2 kommentaari:
Vaatan, et siin on peaaegu sama pilt nagu mul hetkel purgis, et siirup on kusagile kadunud ja õunad on siirupist väljas. Kas need kompotid ikka säilivad?
Kes seda enam mäletab, kas säilis, sest tegin neid väga ammu. Ma arvan, et säilivad, aga pealt jäävad kuivaks. Variant on purgid natukeseks tagurpidi keerata.
Postita kommentaar