kolmapäev, 24. september 2008

Ploomi-piimatarretis

Selline retsept sündis põhjusel, et unustasin vahukoore ostmata, millest ma algselt plaanisin teha ploomikreemi ja kodus oli vahukoort tõesti ainult 1 dl ning poodi minna polnud aega.


800 g ploome
3 spl vett
2 dl suhkrut
1 dl vahukoort
0,5 l piima
2,5 spl zelatiini
1 dl vett
Kivideta ploome keeta 3 spl vee ja suhkruga 20 minutit. Seejärel purustada köögikombainis ja lasta jahtuda. Jahtunud ploomipüreele lisasin õrnalt vahustatud vahukoore ja külma piima ning paisutatud ja seejärel sulatatud zelatiini. Zelatiini lisamise ajal mikserdasin segu.
Tarretisesegu jagasin magustoidupokaalidesse ja jätsin külmkappi tarduma. Ploomitükid panin magustoidusse enne tardumist.
Väga hea, natuke hapukas, mõnusalt kreemine tarretis!

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails