Retsept raamatust "Kirsi- ja ploomikoogid"( seal nime all "mure kirsivorm")
500 g külmutatud kirsse
1 dl suhkrut
4 spl jahu
Sega kirsid suhkru ja jahuga, vala määritud või küpsetuspaberiga kaetud vormi.
Kate:
2,5 dl kaerahelbeid
2 dl jahu
2,5 dl suhkrut (retseptis oli pruuni suhkrut, panin tavalist, tuli väga-väga magus. Kuna ei ole pruuni suhkrut kasutanud, ei tea öelda, kas pruun suhkur ei ole siis sama magus kui valge)
125 g võid
Sega kuivained, lisa või, näpi purutaoliseks massiks, tõsta kirssidele.
Küpseta 200-kraadises ahjus 40-45 minutit.
Serveerida jäätisega!
See kirsivorm oli hea, aga liiga magus, võib-olla oli asi selles, et asendasin pruuni suhkru valgega. Kirssidest eraldunud mahl oli jahuga segunedes muutunud huvitavalt paksuks marmelaadiseks, vedel ei olnud, sobis ka külmana.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar