pühapäev, 28. september 2008

Hapukoore-munakattega õunatort

,

Retsepti idee Salme Masso "Õunaraamatust", muutsin tehnoloogiat ja osaliselt ka koostist.




Taigen:


150 g jahu

0,5 tl küpsetuspulbrit

0,25 tl soola

2 spl suhkrut

100 g võid

1 spl hapukoort

1 munakollane


Vahustasin köögikombainis või suhkruga, lisasin munakollase, vahustasin, siis küpsetuspulbriga segatud jahu, soola, hapukoore, vahustasin läbi. Taigna laotasin küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja.



Täidis:


750 g puhastatud õunatükke

1 spl suhkrut


Puhastatud, kooritud õuantükid purustasin köögikombainis peeneks, segasin suhkruga, laotasin taignale.


Kate:


3 muna

2 spl suhkrut

3 spl hapukoort


Munakollased vahustasin suhkruga, lisasin hapukoore ja kõvaks vahuks vahustatud munavalged. Kate jagada ühtlaselt õunatükikeste peale.



Küpsetasin 200 kraadise ahju keskmises vahes umbes 35 minutit.



Hea kook!

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Haa, seda kooki olen ma teinud :D
Ainult, et ma panin rõõska koort põhjatainasse :)

Related Posts with Thumbnails