
Retsepti idee Salme Masso "Õunaraamatust", muutsin tehnoloogiat ja osaliselt ka koostist.



Taigen:
150 g jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl soola
2 spl suhkrut
100 g võid
1 spl hapukoort
1 munakollane
Vahustasin köögikombainis või suhkruga, lisasin munakollase, vahustasin, siis küpsetuspulbriga segatud jahu, soola, hapukoore, vahustasin läbi. Taigna laotasin küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja.
Täidis:
750 g puhastatud õunatükke
1 spl suhkrut
Puhastatud, kooritud õuantükid purustasin köögikombainis peeneks, segasin suhkruga, laotasin taignale.

Kate:
3 muna
2 spl suhkrut
3 spl hapukoort
Munakollased vahustasin suhkruga, lisasin hapukoore ja kõvaks vahuks vahustatud munavalged. Kate jagada ühtlaselt õunatükikeste peale.

Küpsetasin 200 kraadise ahju keskmises vahes umbes 35 minutit.

Hea kook!
1 kommentaar:
Haa, seda kooki olen ma teinud :D
Ainult, et ma panin rõõska koort põhjatainasse :)
Postita kommentaar