pühapäev, 28. september 2008

Kukeseenepirukas


Retsept on siit: http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=283, muutsin täidist veidi.

Põhi:
125 g võid
400 g jahu
0,5 dl vett
1 munakollane
sool
Põhja taigen jäi väga kuiv purune ja ma arvan, et see võiks olla sobiv kogus suure plaadi jaoks, ümmarguse koogivormi jaoks oli seda liiga palju, jätsin päris palju üle ja kuna tainas oli väga kuiv, siis peale vormi laotamist tõstsin lusikaga natuke vett peale.
Retsepti järgi tuli eelküpsetada 10 minutit 225 kraadises ahjus alumises vahes. Kuigi pirukas tuli kokkuvõttes hea, jäi põhi täiesti valgeks, ilmselt tuleks põhja kauem eelküpsetada.
Täidis:
5 dl praetud kukeseenetükke
soola
pipart
3 muna
3 dl hapukoort
2 dl riivjuustu
Maitsestatud seenetükid laotada eelküpsetatud pirukapõhjale, sinna peale raputada juustu ja lõpuks katta kohevaks vahuks vahustatud ja hapukoorega segatud munadega, millesse on ka natuke soola lisatud.
Küpsetada veel 20 minutit 200 kraadise ahju keskmises vahes.

1 kommentaar:

Unknown ütles ...

Väga vahva blogi, täna proovin kindlasti küpsetada midagi õuntest :)

Related Posts with Thumbnails