neljapäev, 4. september 2008

Kodune õuna-rosinakook


Retsept raamatust "100 kooki 3"
Retsepti vaadates kahtlesin üsna suures või koguses, kuna tavaliselt eelistan lahjemaid kooke, kuid kuna koogi reklaamiks oli kirjutatud, et on mahlane ja pehme kook, otsustasin katsetada ja jäin väga rahule. Tõesti hea kook! Kui soojana tundus natuke liiga rammus, siis külmkapis seisnult oli väga hea, kuigi ka soojalt oli hea.
Retseptis keedeti suuremaid õunatükke enne taignale panemist, kuid mina lõikasin väiksed tükid ja jätsin keetmata.

Tainas:
200 g võid
2 dl suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
4 muna
3,5 dl jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
2 spl piima
Täidis:
500 g kooritud, puhastatud õunatükke
1 dl rosinaid

Või vahustada suhkru ja vaniljesuhkruga, lisada ükshaaval munad, siis küpsetuspulbriga segatud jahu ja piim. Pool taignakogusest valada küpsetuspaberiga kaetud ümmarguse koogivormi põhja.
Põhjale valada pestud rosinatega segatud õunatükikesed ja kata see ülejäänud taignaga.
Küpsetasin eelkuumutatud 175-kraadise ahju keskmises vahes 50 minutit.
Kook, mida tasub kindlasti uuesti teha!

5 kommentaari:

Ninataga ütles ...

Nämm nämm :D
Ma tean seda kooki, see on jube hea!

Ninataga ütles ...

Ajasid jälle kokkamise isu peale..mul kah üks nämma tehtud

Anonüümne ütles ...

Selle raamatu järgi olen teinud nüüd juba oma 6-7 kooki ja mina ei tea mis asi mul on, ei klapi mul mitte kunagi seal pakutud vormide suurused. Iga retseptiga on mul olnud mingi viperus, minu viga ilmselt:)

Ssille ütles ...

Ma ise ei ole veel eriti sellest raamatust teinud, ei oska kommenteerida, aga ma ise ei vaata kunagi ümmarguse vormi suurust, teen sellisega, nagu mul on ja pole probleemi olnud.

ninatagale - see on kindlasti maitsev salat, tundub põnev, kuigi ma ise krevette ei söö!

Anonüümne ütles ...

Väga mõnus ja hea kook. Peaasi et lihtne. ;) mees pani veel võid peale ja ütles, et mega hea ja viis keele alla.

Parimaga Ragne

Related Posts with Thumbnails