kolmapäev, 24. september 2008

Jõhvikate säilitamine

Kui korjatud jõhvikad ei ole väga punased, palju on valge poolega jõhvikaid, siis enne keldrisse veega täidetud purki säilitamiseks viimist, võiks jõhvikad laotada riide peale laiali üheks kuni kaheks nädalaks. Seda võib teha toas, aga ka jahedamas kohas.

Mina säilitan jõhvikaid veega täidetud suures lahtises purgis, nii et jõhvikad on veega kaetud. Kuus korra võiks vett vahetada. Kui jõhvikapurk kaanega katta, siis kipuvad jõhvikad halvaks minema.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mina olen teinud nii, et panen puhastatud jõhvikad purki ja peale keedetud ja maha jahutatud vee. Purgid sulgen ja panen keldrisse. On säilinud küll väga hästi. Alles mõni päev tagasi tegin eelmise sügise jõhvikatest mannavahtu (ja ega ma muud neist ei teegi).

Anonüümne ütles ...

meie paneme pestud jõhvikatele purki peale külma vee, kaas peale ja keldrisse. väga hästi seisab ja hea mahla teha. meil ei lähe halvaks.

Related Posts with Thumbnails