teisipäev, 1. jaanuar 2008

Väiksed volovanid juustu täidisega


Volovane valmistatakse lehttaignast. Lehttaigna tegemise õpetuse saab siit:

Soovitan teha täislehttaigna retsepti järgi.

Valmis lehttaigna rullisin üsna õhukeseks. Ühe volovani tegemiseks on vaja lõigata vormiga 2 ühesuurust ketast, ühest kettast lõigata väiksema vormi abil rõngas (vaata pildil ülemist osa). Minul ei olnud selliseid spetsiaalseid vorme, aga veidi köögis ringi vaadates leidsin siiski sobiva suurusega ümmargusi köögitarbeid.
Taignast lõigatud tükid panna küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile nii, et terve ketas all, selle peale "liimida" vee abil seest tühi rõngas. Selleks tegin sõrmega alumise taignaketta äärtest märjaks ja asetasin sinna peale taignarõnga, ei surunud kinni. Ääri ei tohi kokku suruda, muidu ei jää küpsetis leheline.
Kui tainast veega märjaks ei tee, jääb peale küpsetamist taignarõngas lahtiselt põhja peale.
Küpsetada kuni volovanid on pruunikad.Täidiseks purustasin köögikombainis riivjuustu, lisasin majoneesi ja hapukoort ning veidi soola kuni oli paraja paksusega, nii et sai tordipritsist lasta.

Päris meeldiv suupiste! Küpsetasin üle-eelmisel päeval valmis, säilitasin enne täitmist toatemperatuuril toidukilega kaetult, ei muutunud nätskeks, säilitasid oma kuivuse. Ilma kileta arvan, et kuivavad liiga ära.
Juhtusin alles mõni päev tagasi lugema internetist ühest uuest terminist, mida kasutatakse väikeste volovanide kohta. Siis ei kirjutanud üles ja nüüd ei leia seda kusagilt. Kui keegi teab, oleks tänulik kui annaks ka mulle teada.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails