1 koorega mugulsibul
2 spl soola
5 tera pipart
1 loorber
vett nii et kataks koodi ära
Koot panna veega keema, kui keema hakkamisel on tekkinud juba palju vahtu, valada vesi ära, pesta koot puhtaks ja panna uue veega keema. Kui nüüd tekib keema hakkamisel ka palju vahtu, tuleks eelnevat korrata, kui aga vahtu eriti palju ei teki, võib vahu lihtsalt pealt eemaldada, lisada veele maitseained, ka mugulsibula ja keeta. Mina keetsin kupatatud kooti 1 tund ja 45 minutit.
Veest välja võetud koodi määrisin kokku soola, peenpipra ja sinepiga, panin küpsetuskotti, kuhu lisasin ka 2 dl vett ja küpsetasin ahjus 1 tund . Kui selle ajaga ei ole koodile tulnud kaunist küpsenud kuldpruuni värvi, tuleks veel küpsetada.
Küpsetatud koot oli väga hea ja mahlane, minu arvates parem kui tavaline ahjus küpsetatud sealiha praetükk ja pealegi tunduvalt odavam.
1 kommentaar:
Tere!
Milline on ahju temperatuur küpsetamisel?
Postita kommentaar