Praetud shnitlid ~600 g sealihast
Shnitsli tegemist näeb siit: http://toidupildid.blogspot.com/2007/05/naturaalne-shnitsel.html
Marinaad:
Kuna kusagilt liha marinaadi retsepti ei leidnud, kombineerisin kokku sellise:
1 l vett
1,5 spl soola (eeldusel, et shnitslite praadimisel on neile ohtralt soola ja pipart pandud. Tegelikult panin mina 2 spl soola, aga jäi natuke soolane, lisasin hiljem vett juurde. Arvan, et 1,5 spl oleks paras, aga küpsetamise ajal peab siis olema liha korralikult maitsestatud (praetud poolele lisada soola ja pipart).
1,5 tl suhkrut
2 spl äädikat
4 tera pipart
1 loorber
1 porgand
2 mugulsibulat
Porgand lõigata viiludeks, sibulad ratasteks. Keeta koos maitseainetega (va äädikas) kuni porgandid on pehmed, siis lisada äädikas ja lasta täielikult jahtuda.
Jahtunud marinaad valada shnitslitele. Mina panin shnitslid marinaadi 2 päeva enne tarvitamist, aga piisab ka ühest päevast.
2 kommentaari:
Tere,
Mis kangusega see äädika on?
Marge
Äädikas 30%
Postita kommentaar