neljapäev, 3. jaanuar 2008

Peedi-heeringa sõõr


Retsept on võetud Tupperware raamatust: "150 rooga ühe vormiga".

Koostis:
o,5 kg keedetud peeti
200 g heeringa fileed
6 muna
1 sibul
2 küüslauguküünt
500 g hapukoort
20 g (1 pk) zelatiini
5 spl vett
soola
leivaviilud
Riivi peet üsna peenelt, lisa läbi küüslaugupressi pressitud või väga väikseks hakitud küüslauk, sega.
Haki munad, heeringas ja sibul, sega.
Maitsesta hapukoor, lisa 5 spl veega paisutatud ja seejärel sulatatud zelatiin, samal ajal kiirelt segades.
Sega 1/3 kooresegust peediga ja ülejäänud kooresegu heeringa-munaseguga. Lase segul veidi pakseneda.
Tõsta peedi-küüslaugusegu vormis kolme kohta,ülejäänud tühjad kohad täida heeringa-munaseguga nii et täidised oleksid vaheldumisi. Kata leivaviiludega ja pane külmkappi tarduma.
Enne vormist välja võtmist valada vormi põhi, kus on tarretise pealmine osa, üle tulise veega, et tarretis tuleks vormi küljest kergelt ja tervena lahti.
Neile, kes peeti ja heeringat ei põlga, on see väga hea toit ka pidulaual!

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails