esmaspäev, 7. jaanuar 2008

Hapukoorekook


Taigen:
5 dl petti või hapukoort
6 dl jahu
2/3 tl soodat
1,5 dl suhkrut
Taigen segada, jagada 2 osaks. Ühele osale lisada 1,5 spl kakaod. Sellesse taignasse muna ei panda. Taigen tuleb üsna paks ja seda on üsna vähe, aga lusikaga lükates on võimalik katta sellega suur küpsetuspaberiga kaetud pannitäis.
Küpsetada üks pannitäis pruuni ja teine valget koogipõhja. Küpsenud põhjad lõigata pooleks (kaheks tükiks).
Peale küpsemist on küpsetis välimuselt konarlik nagu kuumaastik. Küpsetatult on seda kooki väga raske pooleks lõigata, selle pärast oleks kasulik poole küpsetamise pealt lõigata kook pooleks ja lasta siis pannil lõpuni küpseda.
Põhjad immutada morsi, mahlaga või piimaga. Immutamiseks tõstan vedelikku lusikaga koogikihile.
Kihid panna vaheldumisi, alumiseks panna pruun, siis jääb pealmiseks valge.
Immutatud kihid katta paksult hapukoorega. Pealmine kiht katta glasuuriga.
Täidis:
Hapukoor
(suhkrur - mina ei pannud)
Glasuur:
50 g võid panna potti sulama,
sulanud võile lisada omavahel segatud
1 dl suhkrut
ja 1 spl kakaod
ja 2 spl hapukoort.
Keeta umbes 1 minut, lasta veidi jahtuda.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails