teisipäev, 17. märts 2009

Räimepirukas




Retsept on võetud Toidutare.ee-st.


Tainas:


250 g võid või margariini

0,5 tl soola

250 g kohupiima

4 dl jahu

1 tl küpsetuspulbrit


Panin kõik koostisained köögikombaini ja köögikombaini noaga töötlesin ühtlaseks taignaks, margariini tükeldasin eelnevalt ja jahu segasin enne küpsetuspulbriga.



Täidis:

3 dl keedetud riisi ( 1 dl toorest riisi keeta)

2 keedetud muna

400 g tooreid räimefileesid

0,5 dl hapukoort

tilli

o,5 tl soola hapukoorele

peenpipart




Rulli tainas laiali, paki tainas ümbriku kujuliselt kokku ja murra see omakorda pooleks. Rulli uuesti laiali ja paki kokku. tee kogu seda tegevust 5 korda järjest, siis pane tainas retsepti järgi kaheks tunniks külmkappi, mina hoidsin 1 tund. Rulli tainas piklikuks tükiks. Pool tainast kata täidisega, alumiseks täidisekihiks pane keedetud riis, siis soolaga maitsestatud räimefileed, (selleks hoidsin puhastatud räimi 1 tund soolaga maitsestatud vees, räimefileed katsin veega ja panin sinna 700 g räimefileede kohta 1 spl soola), järgmisena till ja hakitud munad ning siis maitsestatud hapukoor. Tõsta teine tainapool täidisele ja keera serv piruka alla. Määri pirukat munaga (unustasin), tee kahvliga kaunistuseks mõned sakid (tegin sakilise taignalõikuriga) ning küpseta ahju keskmises osas 200°C juures 30 minutit.
Minu jaoks oli natuke liiga hapu, aga mehele sobis. Nii piruka ümbrises tundsin kohupiima tõttu haput ja täidises hapukoore haput. Ma ei olegi varem vist kohupiima ilma suhkrut lisamata kasutanud, sinna muidugi suhkur ei sobiks.
Sõime seda nuga ja kahvlit kasutades õhtusöögiks. Külmalt oli pirukas parem.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

ma vist paneks hapukoore asemel head majoneesi ja räime asemel vürtsikilu... :) tea kas kõlbaks süüa?

Ssille ütles ...

Vürtsikilusid võiks siis ikka tunduvalt vähem panna. Kui ma tegin pärmitaignast kilupirukaid ja iga moskva saia tüüpi piruka sisse panin ühe vürtsikilu, tuli pirukas üsna soolane.

Related Posts with Thumbnails