1,5 dl vett
50 g pärmi
3 spl suhkrut
1 tl soola
2 muna
650 g keedetud kartuleid ehk 8 dl riivitult
200 g + 250 g jahu
1 dl õli
Piima-veesegu lasta käesoojaks. Pärm segada suhkruga vedelaks, lisada piimasegule, segada juurde 200 g jahu, jätta eelkerkima kuni tekivad mullid (20 minutit), siis lisada keedetud riivitud kartulid, lahtiklopitud munad, sool, õli, ülejäänud 250 g jahu. Jätta sooja kohta kinni kaetult kerkima (1 tund).
Kerkinult võtta peoga tainast ja rullida see kettaks, mis lõigata omakorda 8 sektoriks. Juhul kui tainas jääb taignarulli külge kinni, siis panna enne rullimist nii taigna kui ka rulli peale jahu.
Iga sektor keerata rulli alustades laiemast osast, pannile pannes keerata sarve kujuliseks.
Küpsetada 200-kraadises ahjus. Minul kulus sellesks 17 minutit keskel ja siis veel 6 minutit ülemises vahes.Iga sektor keerata rulli alustades laiemast osast, pannile pannes keerata sarve kujuliseks.
6 kommentaari:
Umbes tapselt mitu kartulit kasutasid?
Ma ei oska tõesti öelda, aga kui riivitud kartuleid tuli 8 dl, siis ma pakuksin, et 8 tervet kartulit võis küll olla, tegin seda paar kuud tagasi, täpselt ei mäleta. Minul oli eelmise päeva söögist järgi jäänud, kaalusin ära ja nii ma panin, ega mul mingit retsepti ees polnud, aga õnneks toimis.
Aga kas sa ei tahaks anda koostisaineid edaspidi grammides. Kaal sul on?
Detsiliitrid on ebatäpsed.
Ei taha, sest enamus inimestel ei ole kaalu, detsiliitritega on tunduvalt mugavam, väike ebatäpsus ei muuda retsepti õnnestumist, vähemalt minul ei ole probleemi olnud. Nüüd mul on juba pikka aega detsiliitrikann, aga varem mõõtsin umbes tassi järgi.
Kas moosikoogi tainal olid ka kartulid sees?
Jah, sama tainas, kuid kartulimaitset ei tundnud.
Postita kommentaar