600 g glasuuritud pangasiuse fileeportsjoneid (6 tk)
2 hiigelsuurt või 4 suurt sibulat
1 punane paprika
3 spinati kuubikut
1 tl soola kalaportsjonite peale raputamiseks
0,5 tl soola köögiviljadele
Tükeldatud sibulad kuumutada õlis, kui hakkavad muutuma klaasjaks, lisada tükeldatud paprika, kuumutada koos, lisada ka külmutatud spinatikuubikud, segada kuni spinat on sulanud, maitsestada soolaga, tõsta pliidilt.
Kalaportsjonid sulatada (tegin seda mikrolaineahjus).
Kuumakindla klaaskausi põhja panna pool köögiviljasegust,sinna peale kala fileeportsjonid ja nende peale teine osa köögivilju. Vormitoit valada üle riivjuustu-kohvikoore seguga:
100 g riivjuustu
2 dl kohvikoort
1/4 tl soola
Riivjuust, kohvikoor ja sool segada omavahel.
Panna eelkuumutatud 200-kraadise ahju keskmisesse vahesse, küpsetada kaanega kaetult 1 tund.
Lisandiks pakkusin keedetud kartuleid ja keedetud lillkapsast.
Väga maitsev vormitoit!
5 kommentaari:
Miks sa peaaegu igal pool paprikat kasutad? Kas sa muid köögivilju ei tea? Need pole isegi praegu hooajalised! Sul on igas soolases toidus punane paprika, saiamäärdes ja lihakastmes ja pirukas, kas sind ja su peret see juba ära ei tüüta?
Mida sa siis soovitaksid? Ma kasutan porgandit, sibulat, porrut, paprikat, aeg-ajalt kapsast, ube, toidu lisandina tihtipeale lillkapsast ja brokolit, samuti hiina kapsast, punast kapsast, mida sa siis veel soovitaksid? Kaalikat olen harva kasutanud, kas mõtlesid seda või pead silmas tomatit? Suvel kasutan palju suvikõrvitsat. Baklazaani ma ei ole kasutanud, aga see pole praegu ammugi hooajaline. Aga rohkem köögivilju mul nagu ei tulegi kohe meelde.
minu ja mu perele maitseb jällegi paprika väga ja mul on just hea meel, et seda suht palju kasutad. aga kellele ei meeldi, võib ju välja jätta või asendata millegagi.
mulle tundub,et ma proovin seda täna õhtuks valmistada!
oli töesti maitsev ! :) selle retsepti hoian alles :D
Postita kommentaar