laupäev, 28. märts 2009

Kaerahelbe-kakaokommid

Retsepti päritolu ei oska öelda, kuid ise ma seda välja ei mõelnud.

100 g võid
1 dl suhkrut
1 spl vanillisuhkrut
2 spl kakaopulbrit
3 dl kaerahelbeid purustatult
2 tl vett
2 tilka rummiessentsi


Purustasin kaerahelbed köögikomabinis peeneks. Või vahustasin köögikombainis suhkru-kakao-vanillisuhkru segugaga, lisasin kaerahelbepuru, vee ja essentsi, lasin köögikombainil segada ühtlaseks, vormisin väiksed pallid, panin külmkappi tahenema.



Väga head kommid ja kaerahelveste tõtta ka tervisliku koostisosaga, külmkapis seistes lähevad üsna kõvaks (see on positiivne).

Tegin poja sünnipäevaks samast kommisegust ämblikukooke.

Äblikele tegin jalad lagritsast, sellekk lõikasin lagritsapulgad peenikesteks ribadeks ja asetasin mõneks minutiks sügavkülma, mille tagajärjel muutusid lagritsaribad kõvaks ja neid oli hea ämbliku kehasse torgata.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

asenda või ja suhkur vees leotatud datlitega ja tulemus veel tervislikum:)

Related Posts with Thumbnails