teisipäev, 30. oktoober 2007

Jõhvika kohupiima-toorjuustukook

Põhi:

125 g kaeraküpsiseid (jõuluperioodil võib asendada piparkookidega)
3 spl vett

Väiksemateks tükkideks murtud küpsised purustada köögikombainis, lisada vesi. Saadud segu laotada küpsetuspaberiga kaetud ümmargusse koogivormi.


Kate:

500 g kohupiima
500 g maitsestamata toorjuustu ( tegin ise, vt. http://toidupildid.blogspot.com/2007/04/isetehtud-toorjuust.html)
2 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
2 spl kuhjaga jahu
4 muna
2 dl hapukoort
2 dl jõhvikaid

Munad vahustada suhkruga läbi, lisada kohupiim, toorjuust, hapukoor, jahu, vaniljesuhkur, segada köögikombainis läbi, lõpus lisada lusikaga segades jõhvikad. Saadud segu valada küpsisepõhjale.
Küpsetada 175 kraadises ahjus keskmises vahes 1 tund ja 10 minutit.
Väga hea suussulav kook! Toorjuust ja kohupiim koos annab veel parema tulemuse kui lihtsalt toorjuust!
Kastme tegemiseks keetsin jõhvikatest mahla. 1 dl jõhvikamahla-veesegule lisasin 6 tl suhkrut ja 1 tl jahu, keetsin kastme.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kas see kook maitses paremini külmalt või soojalt?

Sille ütles ...

Kindlasti külmalt, toorjuustukoogid on alati parimad külmkapikülmalt.

Related Posts with Thumbnails