kolmapäev, 24. oktoober 2007

Porgandi-sidrunikook

Retsepti päritolu ei tea.


Koostis:

3,5 dl hästi paksu porgandimehu (püreed) - tegin ise, vt. http://toidupildid.blogspot.com/2007/10/porgandimehu.html. Kasutasin sellise paksusega, milles vedelikku peaaegu polnud ja mida juu ei saanud paksuse töttu.
1 dl õli
4 muna
1,5 dl suhkrut
3 tl vaniljesuhkrut
1 sidruni riivitud koor
5 dl jahu
3 tl küpsetuspulbrit
0,5 sidrunist pressitud mahl

Munad vahustada suhkruga kohevaks vahuks, lisada ülejäänud koostisosad, segada ühtlaseks ja valada küpsetuspaberiga kaetud ümmargusse koogivormi.
Küpsetada 175 kraadises eelsoojendatud ahjus 50 minutit.
Kook oli ilus ja hea, ei olnud kuiv , oli paraja mahlasusega. Sobib süüa ilma lisanditeta, aga proovisin ka pooleks lõigata ja vahele hapukoort panna (muud sobilikku ei olnud parajasti kodus), ka nii sobis hästi.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails