neljapäev, 18. oktoober 2007

Kohupiima-köögiviljapätsid

Retsept on võetud Eesti Naise Sõbranna kokaraamatust.

0,5 kg kohupiima
1 dl vett
4 muna
2,5 dl jahu
1 väiksem kabatshok (5 dl riivitud kabatshokki)
1 küüslauguküüs
1 sibul
2 porgandit (2,5 dl riivitud porgandit)
2 tl soola
musta peenpipart
Koori ja puhasta kabatshok seemnetest ning pehmest keskosast. Riivi kabatshok ja porgandid, kuumuta neid õlisel pannil koos hakitud sibula ja purustatud küüslauguga, lisa pool soolakogust.
Vahusta veidi mune, lisa neile vesi, sega munavaht kohupiima, ülejäänud soola ja jahuga. Lisa kohupiima-munasegule pehmeks hautatud köögiviljad. Sega tainas kokku ja tõsta lusikaga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile pätsikesed. Küpseta eelsoojendatud 200 kraadises ahjus alumises vahes. Kui alumine pool on pruun, keerata teine pool peale.

Huvitavad ja head! Ahjus on neid lihtne teha, jääb ära tüütu praadimine ja ei pea õli kasutada.
Lisandiks võib soovitada maitsestatud hapukoort või maitsestamata jogurtit.

1 kommentaar:

Ingrid-SilviA ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Related Posts with Thumbnails