esmaspäev, 22. oktoober 2007

Beseekattega punase sõstra kook

Kahjuks ei mäleta, kust ma selle retsepti sain.

Põhi:

2 muna
1 dl suhkrut
5 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl õli
1,5 dl keefiri

Vahustasin munad koos suhkruga köögikombainis heledaks vahuks, lisasin sinna küpsetuspulbriga segatud jahu, õli ja keefiri. Saadud taigna valasin küpsetuspaberiga kaetud ümmargusse lahtikäivasse koogivormi ja küpsetasin 10 minutit 200 kraadises ahjus keskmises vahes.
Kate:

4 munavalget
1,5 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
4 dl punaseid sõstraid

Munavalged vahustasin koos suhkruga tugevaks vahuks, lisasin vaniljesuhkru, lõpuks segasin lusikaga juurde külmutatud punased sõstrad. Valasin katte eelküpsetatud põhjale, silusin pealt tasaseks ja küpsetasin edasi 175 kraadises ahjus 25 minutit.

Tähelepanek: Kui vahustada munavalged ilma suhkruta ja alles lõpus kui on juba kõvas vahus, lisada suhkur, lähevad munavalged kiiremini vahtu ja tekivad suured õhulised vahukamakad. Kui vahustada algusest peale koos suhkruga, tuleb tihe kreemjas hästi valge ühtlane vaht. Mina tegin selle koogi puhul viimase variandi, kuigi mitte taotluslikult, vaid lihtsalt automaatselt panin kohe munavalgete hulka suhkru. Aga tulemus oli korralik ja soovitaksingi selle koogi puhul seda varianti kasutada.


Kook tuli päris hea, külmkapis seisnud tükile tekkisid peale väikesed kuldsed pisarad, nii et seda võib nimetada ka pisarakoogiks.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Põhimõtteliselt võiks punased sõstrad asendada muude marjadega? Näiteks mustikate või pohladega?

Ssille ütles ...

Kindlasti võib asendada, originaalretseptis olid hoopis astelpajumarjad.

Ssille ütles ...

Nüüd läks mul sassi, kuna alles oli punasete sõstardega koogi kohta küsimus, siis kahjuks ma selle kommentaari puhul ei vaadanudki, millise retsepti kohta see käis, selles retseptis küll astelpajumarju polnud, aga pohlad või mustikad peaks sobima küll, samuti ka teised marjad.

Related Posts with Thumbnails