Põhi:
3 munakollast
1,5 dl suhkrut
1 apelsini riivitud koor
2 dl apelsinimahla
4 dl jahu
2 tl vaniljesuhkrut
2 tl küpetuspulbrit
1,5 dl sulatatud võid
Jahu segada küpsetuspulbri, vaniljesuhkru ja riivitud apelsinikoorega (apelsin pesta eelnevalt väga tulise veega). Munakollased vahustada suhkruga pehmeks vahuks, lisada või, jahusegu ja apelsinimahl (pressisin kahest apelsinist). Taigen tõsta küpsetuspaberiga kaetud ümmargusse koogivormi. Küpsetada 175 kraadi juures 25 minutit.
Paks sidrunikissell:
0,5 sidrunist pressitud mahl
4 dl vett
1 dl suhkrut
4 spl tärklist
3 munakollast
Kõik koostisained panna potti, segada vispliga läbi (mina kasutasin mikserit) ja kuumutada pidevalt vispeldades kuni segu pakseneb. Kaste tuli hästi paks nagu puder. Tõsta külma vette jahtuma, aeg-ajalt segada läbi, et nahka peale ei tekiks.
Besee:
6 munavalget
1,5 dl suhkrut
Vahusta munavalges suhkruga kõvaks vahuks, aga mitte liiga kõvaks.
Eelküpsetatud põhi võtta ahjust, katta leige sidrunikisselliga, kõige peale tõsta munavalgevaht, siluda pealt ühtlaseks (kasutasin selleks tordilabidat). Panna uuesti ahju ja küpsetada veel 20 minutit 200 kraadises kuumuses.
Vaatamata sellele, et kogu tordile kokku kulus päris palju suhkrut, ei olnud kook eriti magus, ega ka hapu. Huvitav, teistmoodi tort!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar