reede, 5. oktoober 2007

Tuunikalapirukas

Retsepti päritolu ei tea.

Taigen:

75 g võid
2 dl jahu
0,25 tl soola
2 spl külma vett

Tükeldatud võid vahustada köögikombainis soolaga, lisada jahu ja vesi. Taigen laotada küpsetuspaberiga kaetud ümmargusse koogivormi.

Kate:

1 tuunikala konserv
200 g riivjuustu
1 sibul
1 väiksem paprika
0,5 tl soola
3 muna
1 dl hapukoort
Taignale laotada väikesed sibulatükid, nõrutatud tuunikalakonserv, paprikatükikesed.
Riivjuust segada hapukoore ja veidi vahustatud munakollasega, lisada sool, lõpuks segada juurde kõvaks vahuks vahustatud munavalged. Segu valada täidisele. Küpsetada 200 kraadises ahjus keskmises vahes 25 minutit. 10 minutit enne valmimist oli pealmine kiht üsna pruun, siis tõstsin alumisse vahesse.

Minu arvates väga hea pirukas!

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails