esmaspäev, 15. oktoober 2007

Kirsi-sidrunikook


Retsept on võetud "Pere ja Kodust", koguseid on muudetud.

Taigen:

200 g jahu
150 g võid
1,5 spl suhkrut
noaotsaga soola
Võiviilud, jahu, suhkur, sool panna köögikombaini ja segada seal ühtlaseks taignaks. Taigen suruda sõrmedega küpsetuspaberiga kaetud ümmargusse koogivormi põhja ja küpsetada eelsoojendatud 200 kraadises ahjus 15 minutit. Küpsenud põhi nägi välja selline.
Kes soovib, et koogipõhi jääks krõbe peaks kauem küpsetama või panema koogipõhja alumisse vahesse küpsema, mina küpsetasin keskmises vahes.
Kate:
1,5 dl hapukoort
0,75 dl sidrunimahla (ühest sidrunist pigistatud)
3 muna
1 dl suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
Katte peale:
4 dl ilma kivideta kirsse (kasutasin külmutatud kirsse külmunult, kompotikirsse kasutades tuleks need eelnevalt nõrutada
0,5 dl suhkrut kirsside peale raputamiseks.
Munad vahustada suhkruga kohevaks vahuks, lisada sidrunimahl, hapukoor, vaniljesuhkur, vahustada veelkord läbi ja valada eelküpsetatud põhjale. Kate on täiesti vedel, sellest mitte lasta end häirida! Katte peale laduda kirsid ja raputada üle suhkruga ja panna 175 kraadisesse ahju keskmisesse vahesse 30 minutiks.

Kook on hapukas, aga väga meeldiv, maitsev nii soojalt kui ka külmkapis seisnult. Kuumalt kui kate on veel veidi vedel on ka väga hea!

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails