laupäev, 27. oktoober 2007

Täidetud shampinjonid


Otsustasin teha täidetud shampinjone juustuga. Kui seened olid puhastatud, mõtlesin veel, mis komponent sobiks sinna lisaks riivjuustule. Äkki tekkis mõte kasutada feta juustu ja see oli hea valik.
Väga maitsvad suupisted, aga üks karbitäis shampinjone on liiga vähe. Need kadusid mõne hetkega!
Shampinjonid pesta puhtaks, lõigata küljest jalg ja õõnestada veidi kübarat. Äralõigatud tükke saab kasutada mõnes teises toidus.
Igasse kübara põhja puistasin mõne tera soola ja tõstsin väikese fetajuustu tüki, mille peale panin riivjuustu. Täidetud shampinjonid panin õliga määritud ahjuplaadile.
Küpsetasin 20 minutit eelsoojendatud 200 kraadises ahjus keskmises vahes.
Väga head!

8 kommentaari:

Mari ütles ...

Me oleme neid teinud suvel grilli peal. Oleme kasutanud ka erinevaid hallitusjuuste ja mozzarellat - alati on jube head.
Fetajuustu on väga maitsev kui maitsestada basiilikuga, mässida hõbepaberi sisse ja siis korraks ahju või grillile. Kas oled proovinud?

Ssille ütles ...

Kas sa paned lihtsalt fetajuustu ahju?

Mari ütles ...

Jah, aga igale sööjale tuleb eraldi pätsike teha, sest ega ta hiljem sealt eriti jagatav pole. See peab viimane asi olema, mis prae kõrvale valmib, sest kui ära jahtub, siis hea maitse kaob.

Anonüümne ütles ...

Seeni ju ometi ei pesta... Šampinjonid tuleb pintsliga puhastada. Olen ise pannud toorjuustu täidiseks ja seerjärel fooliumisse ja ahju. Kahte juustu segamini pole vast mõtet panna.

Ssille ütles ...

Mis tähendab, et ei pesta? Kui seened on mullased, siis ma igal juhul pesen neid ja mitte midagi halba nendega ei juhtu, küll aga juhtub kindlasti halba kui mullas olevad bakterid endale sisse süüa. Kui nad tõmbavadki vee sisse, siis praadimisel või siis ahjus küpsetamsiel tuleb see sealt välja.

Anonüümne ütles ...

Mina ka shampinjone enam ei pese ja pean tunnistama, et vahe on sees küll. Pintsliga saab kenasti kogu mulla eemaldatud ja see ahjukuumus tapab bakterid nii või teisiti.

Anonüümne ütles ...

Mina tegin neid hoopis sissesoolatud seentest ja ikka tuli väga hea :D Need on ju aasta aega vees ligunenud.

Ja kahe juustuga tuleb ikka kõige parem. Ilma riivjuust-katteta on mõttetu hoopis
Väga kasulik blog!

pirnipea ütles ...

Mina teen neid ka grilli peal, nii et sampinjoni sisse kyysalugu maitselist toorjuutsu ja seene ymber keeran veel õhukese viilus suitsupeekonid,ja siis kas fooliumisse või grilli peal tulevad krõbedamad, on väga hiad, nämma:)

Related Posts with Thumbnails