pühapäev, 21. oktoober 2007

Porgandimehu

Puhtad kooritud porgandid lõikasin viiludeks ja panin veega keema. Keetsin täiesti pehmeks ja valasin köögikombaini püreetegijasse, selleks valisin kõige tihedama püreetegija sõela. Panen siia ka pildi sellest seadest, kuid kahjuks tänapäeval on raske sellist asja leida.
Saadud püree valada potti, lisada vett nii et oleks paraja vedelusega, lisada suhkrut, 1 l kohta umbes 1-2 spl suhkrut. Lasta keema tõusta, eemaldada vaht ja valada purkidesse või pudelitesse. Säilitada külmas, tarvitada lähipäevadel. Minul tuli ikka natuke liiga paks, oleksin pidanud rohkem vett panema.
Hea tervislik jook ja leidsin ka mingi koogi retsepti, kuhu läheb porgandimehu, eks katsetan ka seda lähipäevadel.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Kiika Köökis on käsitsi püreestaja olemas.

Related Posts with Thumbnails