4 dl jahu (panin speltajahu, sellest ka tume värv)
1,5 dl suhkrut (moosiga tehes vähendage kindlasti suhkru kogust!!!)
2 tl vaniljesuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
1,5 dl õli
1,5 dl keefiri
1 muna
0,5 l purk moosi (minul oli ploomi-õuna-porgandimoos)
Kuivained segada omavahel, lisada õli ja segada läbi. Nüüd jagada taigen kaheks osaks, ühele neist lisada muna ja keefir, teine osa jätta moosi peale pudistamiseks.
Vala keefiri ja munaga segatud taigen küpsetuspaberiga kaetud ümmargusse koogivormi. Küpseta 200 kraadises ahjus keskmises vahes 10 minutit, siis kata moosiga, millele pudista teine osa tainast,pane uuesti ahju ja küpseta veel peaaegu 1 tund.
Kook oli hea ja eriti hea veel järgmisel päeval külmkapisi võetuna, aga selle suhkrukogusega tuli liiga magus. See suhkrukogus oleks vast normaalne hapude külmutatud marjade kasutamise korral. Kook oli hästi pehme, esimesel päeval sobib lusikaga söömiseks.
2 kommentaari:
huvitav kui tahta seda kooki teha plaadil, kas siis koguseid suurendada 2 korda?
Jah, siis võta kõiki koostisaineid topelt, ainult suhkurt pane vähem kui topelt, panegi 1,5 dl, kuna see kook tuli liiga magus ja ma kirjutasin ka seal, et suhkrukogust tuleks vähendada.
Postita kommentaar